Общинските болници между живота и смъртта

reanimationНа 13.02.2018 г., вторник от 11:00 часа, в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Общинските болници - между живота и смъртта”. Организатор на пресконференцията е Сдружението на общинските болници в България. Поканени за участие са Българската стопанска камара и ЦЗПЗ.
Участниците в пресконференцията добре разбират, че години наред се водят целенасочени действия за унищожението на общинските болници - с медицинските стандарти, с нивата на компетентност, с лимитите, с националната здравна карта и други инструменти.

Повечето от тях по искане на болнични сдружения, в това число и на общинските болници бяха отменени от Върховния съд.
Независимо от очевидния провал на тази политика, министерството на здравеопазването, продължава да предлага същите инструменти, приемайки отново отменените наредби и постановления.
На 2.02.2018 г. в Народното събрание министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обеща да предложи нов модел на финансиране на лечебните заведения през 2019 година. Какъвто и да е този модел, министерството на здравеопазването е длъжно да се аргументира, като даде оценка на съществуващия, защо всички са недоволни от него и как се стигна до тук.
Финансовото състояние и кадровото обезпечаване на общинските болници са достигнали критични нива. Те са между живота и смъртта и оцеляването им изисква незабавни мерки. Ако такива не се предприемат веднага, то повечето от общинските болници може да затворят врати, преди новият модел на финансиране да стане факт.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»