Съмнения за лекарска грешка във варненска болница (видео)

твБлизки на починал пациент във Варна се съмняват в лекарска немарливост, информират от bTV. На 15 януари 72-годишният Кольо Колев паднал пред блока си в града. Бърза помощ го откарала в шоковата зала на болница „Св. Анна”.
„В шокова зала той прекара три часа, в които не знаем какво е правено”, поясни дъщеря му Ваня Колева и допълва, че после баща ѝ бил изписан от болницата.
Била му направена рентгенография, според която нямало черепно-мозъчна травма. Посъветвали възрастният мъж да лежи вкъщи.

„Другото, което ме шокира – отразили много високо кръвно и не дадоха никакви конкретни указания какво да се направи”, допълва дъщеря му.
По-късно същият ден обаче Колев започнал да говори несвързано. Семейството потърсило второ мнение в друго лечебно заведение, където мъжът също бил сниман. Според лекарите той имал тежка черепно-мозъчна травма, която описали на близките като „пръсната диня”. Няколко дни по-късно мъжът починал.
Екипът на bTV е поканил и представители на „Св. Анна” за коментар, но те отказват да застанат пред камера. Изпратили са обаче писмено становище по случая.
„Извършеният обстоен преглед, включително рентген, не са установили наличие на черепно-мозъчна травма или неврологичен проблем. Затова и пациентът не е консултиран с невролог, неврохирург и не е хоспитализиран. Въпреки липсата на отклонения от правилника за добра медицинска практика, ръководството ще поиска проверка от Изпълнителна агенция Медицински одит”, посочват от болницата.
Семейството също ще поиска проверка на случая.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари пациенти ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»