МЗ предлага преструктуриране и на детската кардиологична болница (видео)

82Единственото здравно заведение в страната, в което се лекуват деца с вродени сърдечни аномалии е Националната кардиологична болница, която няма да може да отговори на нуждите на пациентите, ако не се вземат спешни мерки. Това предупредиха пред NOVA лекари от клиниката. Не достигат медицински сестри, а дълговете на болницата са за близо 8 милиона лева.
„Малко сме ограничили приема на пациенти, защото като цяло сме ограничили част от дейността си поради липсата на персонал”, обясни проф. д-р Анна Кънева, началник на Клиниката по детска кардиология на Националната кардиологична болница.

„Липсата на медицински сестри в следоперативното интензивно отделение изключително много ограничава нашата дейност като оперативна активност и ние няма да можем да отговорим на националните нужди”, коментира д-р Димитър Печилков, педиатър в Националната кардиологична болница.
„За мен пътечната медицина, с която работим в България, е крайно недофинансирана, особено когато става дума за терапевтичните и диагностичните пътеки. В нашата болница идват изключително тежко болни деца, които няма къде другаде да отидат. При нас децата трябва да престоят по-дълго време, да се лекуват с по-скъпоструващи медикаменти, да се използват много скъпоструващи консумативи”, каза още проф. Анна Кънева.
От здравното министерство обясниха, че ще предложат болницата да се преструктурира.
Повече подробности вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като болници пациенти ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»