Дипломираният лекар Мирослав Ангелов – пътят от гетото до медицината (видео)

лекарДобрата новина за рекордния по брой завършващи медици от випуск 2017 е, че повечето от тях искат да останат и да се реализират в България. Според анкета, проведена сред тях, 48% от младите лекари ще заминат за чужбина. Но тази цифра е обнадеждаваща на фона на данните от 2011 г. например, когато 80% от новозавършилите лекари са искали да напуснат родината. Голяма част от завършващите медици са избрали да специализират вътрешни болести, хирургия и кардиология. Трима завършват с пълно отличие. И тримата също смятат да се реализират у нас.

От bTV припомнят, че преди шест години са разказали за Мирослав Ангелов – тогава студент по медицина в първи курс. Момче от ромски произход с големи мечти и с голямо сърце. Още тогава Миро е знаел какъв лекар иска да бъде – кардиолог.
„Кардиологията остана моя любов през тези години и продължава да бъде. Преди доста години загубих родителите си именно от сърдечно-съдови заболявания и да – това е едно от нещата, което ме подтикна да се развивам в кардиология“, споделя той.
Въпреки трудната професия, д-р Ангелов казва за нея, че тя е кауза. Никога не си помисля да се откаже и ако се върне назад, пак би направил същия избор.
Той остава тук – в България.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»