Д-р Васил Боянов - носител на награда „Златен Хипократ“ (видео)

UntitledДнес над 400 студенти по медицина получиха своите дипломи. Сред завършващите медици има и пълни отличници. От Bulgaria On Air представят един от тях – д-р Васил Боянов. Максимата, че човек не си избира сам лекарската професия, а тя избира него, важи с пълна сила за хора като младия лекар. Природните науки винаги са били неговата страст. Завършва гимназия с пълно отличие, а от днес е носител на наградата "Златен Хипократ". Трудностите пред него обаче тепърва предстоят. Все още избира между дисциплините офталмология и дерматология. И по който и път да поеме, се надява на успешна реализация.

Освен че иска да открие нови методи за лечение, Васил държи да практикува професията си у нас. А по време на практиката си се зарича винаги да се води от моралните и човешки принципи. Въпреки проблемите в родното здравеопазване, той е категоричен, че родната медицина е на особено високо ниво. А българските лекари са имали винаги защо да се гордеят.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»