Медиците от Ловеч протестират втори ден

lovechМедиците от ловешката болница МБАЛ "Проф. Д-р П. Стоянов" излязоха за втори ден на протест пред входа на лечебното заведение. На 11 декември работещите в една от най-задлъжнелите болници в страната започнаха предупредителни протестни действия, които ще продължат и в следващите дни. Ръководството, подкрепено от медиците, излязоха с декларация, в която искат решения за тежката финансова криза, в която е изпаднало лечебното заведение.
Медиците планират да стачкуват три дни по 1 час между 12 и 13 часа, с искане да получат възнагражденията си за септември, октомври и ноември до сряда.

Ако до три дни не бъдат изплатени възнагражденията на персонала и не се пристъпи към сериозни действия за стабилизиране финансовото състояние на болницата, ще бъдат предприети и ефективни протестни действия.
Тоест, ако до сряда няма положително развитие на нещата, в четвъртък още от сутринта лекарите спират работа.
Сметките на болницата са запорирани. Обещаната от МЗ помощ не е получена. Кметът на общината също не дава надежда за решение и даже избягва срещи с лекарите.
Лекарите обясниха, че няма и консумативи и лекарства.
Искаме си заплатите. Не може да се работи без средства за лекарства, без средства за кислород, така ще си загубим и персонала.
От началото на годината ловешката болница са напуснали над сто лекари, медицински сестри и санитари:
Ако и ние напуснем, какво се случва в града? Вече никакви надежди нямаме за нищо.
Днешният протест не беше подкрепен от граждани. 
Търсим подкрепа от всички ловчанлии. Не толкова за нашите заплати. Аз съм детски лекар. Утре детенцето, което не продиша, ще се нуждае от лекарства, от кислород, аз какво да правя, да гледам как умира, каза лекар от болницата.
Източници bnr.bg, dnes.bg и dir.bg

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»