Москов недоволен от бюджета

mosk„Бюджетът за здраве за следващата година има 407 милиона лева повече, но този бюджет е реалният разказ на отказ от здравна политика.
Той противоречи на всеки един стратегически документ за това как трябва се развива и да се финансира българското здравеопазване, за да стане по-сходно на европейските такива”, коментира в студиото на „Здравей, България” бившият здравен министър Петър Москов.

„В бюджета е заложено огромно увеличение за болнична помощ – тоест „нахранване” на лобитата, които са за тази индустрия  и намаляване и непропорционално отделяне на финанси за доболничната помощ. Това е лошо. Когато стигнете до болница, нещата вече са зле. Дотогава е трябвало да ви се случат много неща. Доболничната системата трябва да бъде финансирана, за да може заболяването ви да бъде хванато в началото и да бъде лекувано”, коментира още Москов.
Решението да се наложи мораториум на нови лекарства и на нови дейности за болниците, Москов определи като комунизъм.
Той смята, че водената от него политика не е бламирана, защото приетата стратегия е все още в сила.
Запитан за дъщерята на генерал Петров, която му беше началник на кабинета и около чието семейство има съмнения, във връзка с обществена поръчка, Москов отговори, че е била назначена от предшественика му служебният министър Ненков. Той я харесал и я оставил на поста, въпреки че тя подала молба за напускане.
Цялото интервю на бившия здравен министър вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»