Нова система за наблюдение в „Шейново” (видео)

video survilanceС нова система за видеонаблюдение ще се охранява столичната болница "Шейново" почти 2 месеца след нападението над доктор Албена Гагова, като на най-критичните точки в лечебното заведение се монтират 21 нови камери.
На 1 юли учен генетик от София преби лекарката, изродила бебето му, защото отказала да му даде плацентата на новороденото, припомнят от Nova TV. След побоя лекарката бе с комоцио, счупен нос и разкъсана устна. 37-годишният Владимир Стоянов, по-късно станал известен покрай случая като Владо-Плацентата избяга и се опита да се укрие, но бе задържан ден след инцидента.
„След трагичните събития от 1 юли, направихме анализ какви причини могат да доведат до тези нападения и как можем да се предпазим от тях. Стигнахме до два основни извода. Първият – че трябва да подобрим нашата сигурност с видеонаблюдение.

С помощта на експерти по сигурността, установихме 21 невралгични точки, където може да възникнат контакти между пациентите и лекарите. На тези места поставихме камери. Едно от тях е входът за реанимацията. Втората група пациенти са тези, които често влизат в болница. Третата група са близки на пациентите, на които трябва да съобщим лоша новина”, заяви за „Здравей, България” заместник-директорът на АГ болница „Шейново” Румен Велев.
Записите от камерите ще се съхраняват и ще бъдат използвани за доказателства в съда при инциденти в болницата.
Вижте подробности във видеото:

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»