Уволняват директори на болници и ги дават на прокурор

съдДиректори на болници ще бъдат дадени на прокурор, каза Мирослав Ненков - заместник-министър на здравеопазването. Първият уволнен е директорът на ортопедичната болница в София, който поискал от министерството 70 000 лв. за спешни ремонти, а проверка показала, че стойността на ремонта е 20 000 лв.

Ненков даде за пример и болницата в Ловеч, която била в "кома", пишат от 24 часа. Дълговете ѝ обаче се натрупали заради договор с частна клиника за кардиология. Шефовете на тази болница също били уволнени и трябвало да бъдат предадени на прокуратурата.

Столичната болница "Св. Иван Рилски" ще даде заем на ловешката болница, обяви при посещението си в МБАЛ "Проф. Параскев Стоянов" здравният министър проф. Николай Петров, който обеща на персонала, че ще получат забавената част от заплатите си за февруари, както и целите си възнаграждения за март и април. Ловешката болница ще може да изтегли кредит с преференциални лихви. МБАЛ Ловеч ще получи и лекарства като дарение.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»