Нова специалност "Медицинска козметика" в МУ - Плевен

123 optМедицинският университет в Плевен ще приеме за първи път 15 студенти по новата специалност "Медицинска козметика", съобщи за БТА ректорът на висшето училище проф. д-р Славчо Томов. Той уточни, че са започнали подготовката за нея от 2014 г. и тя вече е факт като бакалавърска програма, към която има голям интерес, защото гарантира 100-процентова реализация. Тази година е увеличен приемът за магистърската програма по медицина.
Ще бъдат приети по държавна поръчка 105 студенти - с 10 повече в сравнение с миналата година. Тридесет студенти ще бъдат приети по специалността "Фармация". Новата модерна сграда, която е построена за обучението по тази специалност, има капацитет за прием на 100 студенти годишно, което се надявам да стане реалност в следващите години, допълни ректорът.
По думите му предварителната кандидатстудентска изпитна сесия е показала, че интересът към специалностите на университета в Плевен продължава да расте. Резултатите от изпитите са по-високи в сравнение с предишните години - шестиците са повече, а слабите оценки - по-малко.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»