Миланов обвини Балтов за лошия договор на Пирогов с касата

миланчоВ няколко интервюта из различни медии, проф. Милан Миланов обвини новия директор на Пирогов проф. Балтов за лошия договор който Пирогов е сключил с НЗОК. Той даде за пример предишния директор (б.р. неговия племенник проф. Стоян Миланов), който „тропнал по масата и от касата му позволили сам да си определи лимита.”
От друга страна, проф. Миланов каза също, че не само Пирогов е ощетен, а „80% от болниците в София”, които получили по-ниски лимити, но не уточни дали и техните директори трябва да отидат и „тропнат по масата”. В 20-те процента, чиито бюджети не са намалени била Софиямед.  

Освен касата, за неудачите си професора обвини „водача на частните болници д-р Болтаджиев, директора на някаква болничка в Чирпан, една жена, на която не се сещал името и Стойчо Кацаров.” Тази „банда отменила всички медицински стандарти и най-вече този по Спешна медицина, заради което не можели да се усвоят 85 милиона лева за линейки и оборудване.”
Главен виновник за всичко, обаче бил служебният министър Илко Семерджиев, който провалил на успешните реформи на Москов.
Според проф. Миланов, „ситуацията в болничната и доболничната помощ е критична” и той  предлага да бъдат сезирани омбудсманът Мая Манолова и Комисията за защита на конкуренцията.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»