NSVOK top banner

Вход

„Капачки за бъдеще” дари кувьоз на болницата в Ботевград

kuviozБолницата в Ботевград вече има нов кувьоз. Той е дарен от инициативата „Капачки за бъдеще”.
До момента в болницата са ползвали кувьоз от 1985 г. и работи частично.
„Старият кувьоз не отговаря на съвременните изисквания за приспособяване на децата, които са родени преди термин. Имаме само кислород, който подаваме от инсталацията на болницата и затопляме. Показатели като температура на тяло, температура на въздух, мониториране на дишането – това го няма”, обясни д-р Румянка Петкова.
Болницата обслужва освен Ботевград, общините Правец, Етрополе, както и от други общини. Последните месеци раждаемостта се е увеличила.

„Свързахме се с доброволци от цялата страна и с директори на болници, които ни съдействаха с информация за всяка болница. Спряхме се на болницата в Ботевград, защото има много раждания, а апаратура липсва”, обясни Мартина Йорданова от инициативата „Капачки за бъдеще”. 
„Има още много болници, които имат оборудване от 70-те и 80-те години. Нашата кампания е насочена да осигурява поне по 1 кувьоз на всяка малка общинска болница”, обясни Лазар Радков от инициативата.
Един кувьоз струва близо 7 000 лева, а от началото на годината „Капачки за бъдеще” са събрали средства за 6 кувьоза.
Повече гледайте във видеото

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Апаратура ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост