NSVOK top banner

Вход

Все още не е късно за противогрипна ваксина (видео)

A KunchevПостепенно навлизаме в сезона на грипа, като има известно закъснение спрямо миналия сезон. Засега нещата са според очакванията и към края на януари-февруари ще достигнем до нови епидемични нива. Това каза в сутрешния блок на БНТ главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. За втора година се случва така да се изчерпят противогрипните ваксини.
„Хората започват да разбират, че това е начинът да се предпазят. При грипа е важно да защитим тези, за които може заболяването да е фатално - деца, хора с имунни проблеми, възрастни“, обясни той.

Д-р Кунчев каза, че не очаква особености в начина на протичане, но призова да не го подценяваме, тъй като ангажира много органи и системи в организма.
„Днес идват новите ваксини, в аптеките ще са налични в средата на следващата седмица. При това закъснение на грипа е добре и сега да се ваксинираме. 140 000-150 000 дози вече са недостатъчни за България, производителите ще се съобразят с тази тенденция“, прогнозира д-р Кунчев.
Вижте подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти Ваксини ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост