NSVOK top banner

Вход

В търсене на справедливост

dental justiceПрез юни 2016 г. Алекс има планирана операция, при която трябва да му бъде премахната киста на зъб. За спокойствие на родителите и за да не се притеснява детето лекарят – д-р Валентин Павлов, предлага да му бъде сложена пълна упойка. Той обаче не информира родителите за рисковете от операцията.
След поставяне на упойката детето умира. Само антидот е могъл да помогне, но с такъв в клиниката не са разполагали.
Вместо бърза реакция за набавяне на антидот, по думите на родителите лекарите се опитват да подобрят състоянието на момчето 35 минути. Момчето е закарано твърде късно в „Пирогов”, без жизнени функции.

Софийският градски съд постанови условна присъда 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок, през които д-р Павлов не може да упражнява професията си. Със същата присъда са и съпругата му Венета Павлова и д-р Йонна Филипова от клиниката.
Условната присъда е подигравка, ще обжалваме, коментира вчера пред bTV родителите на починалото момче Валери и Албена Захариев.
В подобна ситуация е била и Ирина Репуц, председател на инициативен родителски комитет и майка на пет деца. Преди няколко години завела едно от децата си в клиниката на д-р Павлов и се оказало, че детето има пет развалени зъба. От клиниката предложили да му поставят пълна упойка, за да ги оправят наведнъж – да не мъчат детето пет път. Уведомили Репуц, че касата поема всичко. След случая със смъртта на 14-годишния Алекс тя си дала сметка, че не е била информирана за рисковете от пълната упойка.
Трябва да се изгради система за логистика между болниците за бърза реакция в такива случаи, призова Ирина Репуц.
Вижте повече във видеото!

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Съд Зъболекари
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост