NSVOK top banner

Вход

Д-р Троева: НЗОК няма да се грижи по-добре за децата

troeva"Поради редица причини, включително и политически, на Фонда всъщност не му беше даден шанс да изчерпа функциите си", коментира в студиото на "България сутрин" бившият директор на Фонда за лечение на деца Тинка Троева.
Тя поясни, че еднозначен отговор за това какво ще се случи с институцията при преминаването ѝ към НЗОК не може да се даде към момента.
В края на миналата седмица управителят на касата д-р Дечо Дечев заяви, че след прехвърлянето на фонда към НЗОК обществен съвет няма да има и дори оспори ползата от съществуването му като изнесе данни, че този орган е одобрявал деца за лечение в чужбина без ясни оферти. Въпреки това той твърди, че нито едно дете не е било спряно от лечение.

Според него след прехвърлянето парите за логистика - път, престой и преводачески услуги ще се изразходват по-ефективно.
"Фондът е създаден, за да подпомага организационно и финансово лечението на децата в България и чужбина. Целта е в целия този процес административната процедура да се сведе до минимум, за да може да изпъкне медицинската експертиза в полза на децата. Не виждам обаче как това ще се случи, дори напротив", отсече Тинка Троева пред Bulgaria ON AIR.
Вижте видеото с целия разговор!

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост