NSVOK top banner

Вход

Нов метод за лечение на рак на простатата (видео)

NedevГолям процент от случаите на заболявания, свързани с простатата на мъжете, са лечими. Но трябва да се отбележи нещо много важно – те трябва да бъдат открити навреме. Мъжете често пренебрегват здравето си с идеята да не признаят, че са слаби или да поставят под въпрос мъжествеността си. Но подобно отношение към здравето може да бъде пагубно.

"Все повече мъже се преглеждат. Така се откриват заболяванията по-рано. Заболяванията на простатата са лечими, ако са хванати в начален стадий. Най-добре е след 45-ата си година мъжете да потърсят първия си преглед при уролог. Това е, ако нямат семейна история на заболявания", съветва специалистът по брахитерапия д-р Камен Недев.

В студиото на "България сутрин" по Bulgaria On Air той посочи, че заболяванията на простатата са хормонални, а всички лекарствени терапии подпомагат лечението с радиация.
"Брахитерапията ни позволява да дадем една силно ефективна доза директно в туморното образование, без да увредим заобикалящата тъкан. Брахитерапията е лъчелечение от вътре навън. Тя дава най-добро качество на живот след излекуване", подчерта медикът.

По негови думи имаме по-ниска заболеваемост в България, тъй като заболяването се търси по-рядко.

"Нямаме мащабни кампании за преглеждане. При много болни се открива заболяване, което не води до смърт, а до излишно лечение. Има и такива случаи, които са подходящи за наблюдение, а не лечение. Основното в живота е балансът. Няма доказателства, че дадени храни или алкохолът са свързани с това заболяване. Честото посещение на уролога е най-добрата превенция", обобщи д-р Недев.

Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост