NSVOK top banner

Вход

Дебатите по вота започнаха рано рано

debats votТрети вот на недоверие към кабинета „Борисов 3”, този път на тема здравеопазване. От БСП твърдят, че целта е не бъде свалено правителството, а да се повдигнат наболели в системата на здравеопазването въпроси.
Председателят на здравната комисия Даниела Дариткова (ГЕРБ) и заместник-председателят Георги Йорданов (БСП) започнаха дебата в студиото на „Тази сутрин” още преди официалното начало на разискванията по темата в пленарната зала.
„Българските граждани поставят здравеопазването в тройката на най-тежките проблеми”, посочи Йорданов.
По думите му проблемите са не само във финансирането, но и в структурирането на здравната система. Той отчете и ситуацията с трансплантациите у нас, както и дефицита на лекари в отдалечените и малко населени места.
„В рамките на това Народно събрание чакаме да се случи предизборната програма на ПП ГЕРБ. Чакаме вече няколко правителства. В правителство „Борисов 1” 1,5 млрд. бяха взети за други нужди. След това в правителството „Борисов 3” какво стана? Лимит на здравните заведения. С това не можем да се съгласим по никакъв начин”, коментира Йорданов.

Според Даниела Дариткова обаче за липса на напредък в здравната система не може да се говори. Тя припомни, че са направени многомилионни инвестиции в подобряването на системата на спешната медицинска помощ в цялата страна. Преди това пък успешно мина и проектът за закупуване на нови линейки.
„Инвестиционният проект за реализирането на единна национално-здравна информационна система също е рестартиран, дадено е проектното предложение”, посочи тя.
Председателят на парламентарната здравна комисия настоя, че системата в България предлага най-бързия достъп до първична и извънболнична помощ, както и че по закон всяко населено място разполага с общопрактикуващ лекар.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост