NSVOK top banner

Вход

Нуждаем се от радикална реформа

shishkov“Какво да се направи в здравеопазването. Да, защото здравеопазването е основна част от качеството на живот. Трябва да има радикална реформа, а не половинчати, като тези, които се случват в момента. Това, че ще се вземат 12 лева и, че ще се увеличат таксите за здравеопазване няма да доведе до нищо. Трябва да има  остойностяване на лекарския труд, за да е ясно какви пари отиват за възнаграждение и да е ясно какви пари отиват за лечение на пациентите – все още не е ясно. Затова и лекарите заделят парите от парите за лечение то клиничните пътеки. Няма в света държава, която да има клинична пътека. Ние нямаме реална здравна карта, която да определя точно нуждите в даден регион, от нуждите в здравеопазването. Как така няма пари в здравеопазването, а в същия момент се роят нови болници?

Трябва да има някакъв сериозен келепир от това да правиш болница. Как така не се правят истински конкурси за директорите на държавните болници, а се назначават директно политически лица? Значи има пак някакъв келепир“, каза проф. Димитър Шишков, началник на Клиниката по урология в болница Пловдив в предаването “Нещо повече“.
“Другото, което трябва да стане е това, че трябва да се отдържави Националната каса, тя не трябва да има нищо общо с държавата, тя трябва да бъде съвсем отделна, независима финансова институция, така както беше заложено в началото на реформите още от старото СДС“, изрази мнение проф. Шишков.
Цялото интервю на Диана Янкулова можете да чуете в звуковия файл.

 

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Реформа
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост