NSVOK top banner

Вход

Депутат: НЗОК е част от министерството на финансите

mihajlovЗдравеопазването се ръководи от Министерството на финансите. Това заяви народният представител на „БСП за България” проф. Георги Михайлов Днес социалистите внесоха третия вот на недоверие към кабинета на „Борисов”3.
„Министърът на здравеопазването не ръководи сектора здравеопазване. Според това, което се вижда –НЗОК можем да я определим като част от Министерството на финансите. Вижте ръководния екип на Министерство на здравеопазването – това са опитни служители на министерството на финансите. От целия ръководен екип има само двама лекари – един за.-министър и главния секретар, всички останали не са запознати с проблемите в сектора”, заяви проф. Михайлов в предаването „Лице в лице” по БТВ.
Депутатът от БСП добави, че вотът на недоверие не е само към здравния министър Кирил Ананиев, а към цялото правителство.
„Нищо добро не се е случило в здравеопазването през последните девет години. Няма нито информационната система, нито централизирани търгове за медикаменти или за спешна помощ. Нашият вот на недоверие не е към намеренията, а към провалът в здравеопазването. Ние имаме едни от най тежките показатели, които характеризират здравеопазването – демографската криза и смъртността.

Проф. Михайлов посочи, че БСП са описали алтернативната политика в сектор „Здравеопазване” в документа „Визия за България”. А вотът на недоверие се е забавил, защото левицата е искала първо да проведе срещи със съсловните организации, за да сондира проблемите.
Проф. Михайлов е бил директор на Националната болница по хематология в София, където одит на здравното министерство установи редица нередности – необяснима смърт на пациенти, дългове за 23,6 млн. лв., неизгодни договори за консултантски услуги, ремонти, които не са изпълнени и купуване на лекарства на завишени цени.
„Интервалът на одита касае януари 2014г. до декември 2016г. В този период аз съм бил директор точно 6 месеца. Всички договорни отношения, които се цитират са създадени от предишното ръководство, а ние прекъснахме голяма част от тези договори, които не бяха изгодни. Прекъснахме договора за телевизионното обслужване на болницата, договорът с правно-обслужващата фирма и сключихме договор с юрист-консулт, който е постоянно в болницата”, посочи Михайлов.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост