NSVOK top banner

Вход

Незрящите хора с предизвикателство към зрящите (видео)

bql bastunДнес се отбелязва Денят на белия бастун. Незрящите хора у нас отправят предизвикателство към зрящите. Те организират "тактилна разходка" - придвижване без участие на зрението в центъра на София.
“Идеята е да изключите едно от основните си сетива, а именно зрението, и да включите останалите си сетива. Докато вървите, с вас ще бъде и придружител, който да ви помогне. Някои хора са по-притеснени, други не чак толкова“, сподели незрящата Анита Накова.
Тя допълни, че разходката ще продължи около половин час. Според нея средата не е достатъчно достъпна за хората, които имат проблем със зрението.

“Има различни устройства, които помагат на хората с увредено зрение. Вече съществуват очила, които сканират текст от всякаква повърхност и го възпроизвеждат звуково. Те могат да разчитат също банкноти, цветове и час. Устройството може да съхранява до 100 лица в помощ на незрящия човек. То обаче още не се предлага на българския пазар“, каза в ефира на “Здравей, България“ по Nova TV представителят на фирма за говорещи очила Виктор Сокачев.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост