NSVOK top banner

Вход

Кръгла маса за проблемите на пациенти с дихателна недостатъчност (аудио)

paz orgДнес в парламента се провежда кръгла маса, организирана от Сдружението на пациентите с дихателна недостатъчност. От организацията настояват кислородолечението за болните с дихателна недостатъчност да се поема на 100% от здравната каса. За близо 20 000 човека тази терапия е животоспасяваща, каза пред "Хоризонт" Стефан Тамбуев, председател на Сдружението.
"Проблемът при липсата на кислородолечение в домашни условия е, че пациентът много бързо достига до състояние на хипоксия. Това означава задушаване. Това задушаване се развива много бавно във времето. Нивото на кислород пада все повече и повече. Просто ще им се спестят страшно много разходи, а те са в ситуация, когато почти всички са в ситуация на социално здравно подпомагане, което е примерно пенсионер по болест. Това е регламентирано взаимоотношение в цяла Европа. Кислородотерапията в домашни условия не се поема от здравната каса или от здравното министерство, така че това много ще облекчи психологическото и социалното състояние на болните", обясни той.

Повече подробности чуйте в звуковия файл:

 

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти НЗОК
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост