NSVOK top banner

Вход

Дори най-добрите здравни заведения могат да направят повече, за да предотвратят инфекциите

hosp infectOKИнфекциите, свързани със здравни грижи, могат да бъдат намалени с до 55% чрез системно прилагане на стратегии за предотвратяване и контрол на инфекции, основани на доказателства, съгласно преглед на 144 проучвания, публикувани днес в "Инфекциозния контрол и болничната епидемиология", списанието на Society for Healthcare Epidemiology of America (SHEA). Проучването показва, че има значително място за подобряване на практиките за превенция и контрол на инфекциите, независимо от икономическото състояние на страната.

Освобождаването на метаанализата се осъществява в рамките на Седмицата за предотвратяване и реагиране при бедствия, организирана от SHEA и ключови партньори, за повишаване на осведомеността и предоставяне на ресурси на здравните специалисти, общността за превенция на инфекциите, пациентите и семействата по начини за предотвратяване на разпространението на инфекциозни заболявания ,
"Инфекциите, свързани със здравните грижи, са за сметка на пациентите и семействата, но също така струват на американската здравна система около 9,8 милиарда долара всяка година", каза Кийт Кей, президент на SHEA и епидемиолог по здравеопазването, който не участва в това проучване. "Изследването демонстрира необходимостта от запазване на бдителността при идентифицирането и поддържането на ключови процеси за контрол на инфекциите, за да се гарантира, че те могат да бъдат оптимално използвани за предотвратяване на инфекции, които в някои случаи са животозастрашаващи. "


Изследователи от Университетската болница Цюрих и Swissnoso, Швейцарският национален център за контрол на инфекциите, направиха преглед на 144 проучвания, публикувани по света - включително 56 проведени в Съединените щати - между 2005 и 2016 г., за да се определи делът на инхибиторите на iнфекциите, свързани със здравни грижи, различни икономически настройки. Всички статии, включени в анализа, изследваха усилията, насочени към предотвратяване на поне едно от петте най-често срещани инфекции, свързани със здравни грижи, като се използва комбинация от две или повече интервенции - като образование и наблюдение или предоперативно деколонизиране на кожата и предоперативни промени в протокола за дезинфекцията на кожата.
Интервенциите последователно доведоха до 35% до 55% намаляване на новите инфекции. Най-големият ефект е за предотвратяване на свързаните с централната линия кръвни инфекции. Други проучвани инфекции са свързани с катетъра инфекции на пикочните пътища, инфекции на мястото на хирургията, свързана с вентилатора пневмония и свързана със здравето пневмония.
"Нашият анализ показва, че дори в страните с високи доходи и в институциите, за които се предполага, че са въвели мерките за предотвратяване и контрол на инфекциите за стандартни грижи, може да са възможни подобрения", каза Питър У. Шрайбер, изследовател от отдела по инфекциозни болести и болнична епидемиология в университетската болница в Цюрих. "Здравните институции имат отговорността да подобрят качеството на грижите за пациентите и да намалят броя на инфекциите чрез ефективно прилагане на персонализирани многостранни стратегии и подобряване на резултатите за пациентите".
"Макар че медицинските нововъведения създават по-малко инвазивни процедури, които намаляват риска от инфекция, същите подобрения в технологиите позволяват на лекарите да извършват интервенции на пациенти, които преди това са били недопустими, които са по-малко здрави и по-уязвими от инфекция", каза Стефан Кустер, друг автор на проучването изследовател от Университетската болница Цюрих и Swissnoso. "Необходими са непрекъснати усилия за предотвратяване и контрол на инфекциите, за да се следи медицинският напредък."
Групата от анализирани проучвания включва контролирани и неконтролирани проучвания преди и след това, рандомизирани контролирани проучвания, клъстерни рандомизирани контролни опити и анализ на серия от времеви редове. Ограниченията на проучването включват, че повечето от анализираните проучвания не са слепи и следователно могат да бъдат предубедени и че по-малки проучвания с отрицателни резултати може да са останали непубликувани.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници Инфекции Иновации
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост