NSVOK top banner

Вход

Стрелялият по полицай няма да бъде санкциониран, ако бъде освидетелстван (видео)

BOA 19.09Полицаят, който беше прострелян в София вчера, остава в стабилно състояние. Той е настанен в "Пирогов", предстоят му операции. 34-годишният Георги Йовчев бе прострелян в главата от психично болен мъж. Майката на 21-годишния Христо Бръзицов повикала полицията, защото синът ѝ бил агресивен и имала нужда от помощ. Когато полицаите от Трето РПУ посетили адреса, младежът стрелял по майка си, но улучил униформения. Експертиза ще трябва да каже каква е диагнозата на Бръзицов, тъй като не е освидетелстван.

Кой контролира хората с психични проблеми коментираха в "България сутрин" психиатърът д-р Веселин Герев и журналистът Стефан Ташев. Д-р Герев посочи, че в случая не става въпрос за човек със стресова реакция, а за такъв с натрупан психичен проблем. И допълни, че ако човек сам не прояви желание да лекува проблем, който осъзнава че има, никой освен органите за принуда не може да го задължи.
"Органите за принуда са съдът и прокуратурата. Това е много бавна процедура", отбеляза д-р Герев пред Bulgaria ON AIR.
Психиатърът допълни, че заради страх близките не искат да дават проблемни роднини за лечение в психиатрията. По думите му те дори изпълняват доста странни прищявки на тези хора, само и само да не предизвикат техния гняв.
"Диспансерите, които провеждаха наблюдение с районни психиатри и фелтшери, промениха своята структура. Станаха пасивна част в тази брънка на веригата", отчете д-р Герев.
"Семейството дали е предупредило полицията, че човекът има оръжие? Ако този човек беше излязъл на улицата да раздава правосъдие, какво щяхме да коментираме сега?", попита от своя страна журналистът Стефан Ташев.
"Ако бъде освидетелстван няма как да бъде санкциониран. Ако този полицай беше загинал вчера, кой щеше да е виновен?! Тези случаи очевидно зачестяват, има сериозен проблем", каза още Ташев.
За финал на разговора д-р Веселин Герев алармира, че от стресови състояния страдат над 70% от активните хора по света.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти ВИДЕО Агресия
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост