NSVOK top banner

Вход

Пластиката разкрасява, но крие рискове

brazilian assОпасна мода вкарва все повече пациентки в болници. Американски експерти в пластичната хирургия предупреждават за рисковете от опасността от увеличаване на седалището с помощта на мазнини, или иначе казано по оперативен път да се сдобиеш с т. нар. "бразилско дупе".
Пластичният хирург д-р Йордан Йорданов е категоричен, че при подобни операции опасност наистина има.
"Интересът към "бразилските дупета" се увеличи в световен мащаб. Операцията представлява взимане на собствена мазнина и вкарването ѝ в седалището. Рискът е както в самата оперативна интервенция, така и след нея. Има опасност от мастна емболия, която може да завърши фатално", уточни още специалистът в "България сутрин".
В средата на юли месец се разпространило официално съобщение от специалистите в САЩ, в което пише, че това е хирургична интервенция, която е високо рискова.
"Рискът е 1 на 3000. Този риск е съизмерим с риска от заболяването левкемия. Американците бяха първите, които сигнализираха за това", подчерта още д-р Йорданов.

Той добави още, че никога мастната тъка не се прихваща на 100% там, където е сложена, а винаги някаква част от нея умира.
"Когато става въпрос за планова хирургия, прецизната оценка за здравето на пациента е важен фактор дали ще се състои операцията. Ако има някакво заболяване или нарушено здраве, аз бих върнал или посъветва пациентите да не се подлагат на операция. Винаги съм казвал, че ние сме хора и всеки един от нас е различен, а ние трябва да запазваме това разнообразие", допълни докторът.
Още във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекар ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост