NSVOK top banner

Вход

Лекари се борят за живота на пострадалите

bolnizaСлед тежката катастрофа с автобус край Своге няколко столични болници продължават да се борят за живота на пострадалите.
Шестима души са настанени в болница „Света Анна” – пет жени и един мъж. В най-тежко състояние е жена на 62 години, която е интубирана и на командно дишане. Двама пострадали са настанени във ВМА. В болница „Царица Йоанна” е настанен шофьорът на автобуса, Григор Григоров, който е с множество охлузвания, но без опасност за живота.
Шест жени са настанени в „Пирогов”. Три от тях все още са с опасност за живота.
„Те са в изкуствена кома и на апаратно дишане. Имат тежки белодробни контузии”, обясни Асен Балтов, изпълнителен директор на „Пирогов”.
„Предстоят им още наблюдения, а на и някои операции. На пациентката, която е в неврохирургия, ще й бъдат извършени допълнителни изследвания и най-вероятно й предстои оперативна интервенция в областта на лицевите кости. Останалите три пациентки остават в същото състояние. Те са на командно дишане и все още има опасност за техния живот. Остават стабилни и не се нуждаят от допълнително подпомагане на сърдечната дейност. Затова смятаме, че най-острият период е овладян”, поясни Балтов.

„Все пак остава въпросителна, защото гръдните травми са много тежки. Те се развиват постепенно в рамките на 4 до 7 дни. Предстои процес на възпаление, който е задължителен при такива тежки травми. Прави се всичко, което е необходимо, за да се преодолее това”, допълни той.
Асен Балтов каза още, че е хубаво да има кръводарители и призова всеки, който има възможност, да дари кръв. Той не се ангажира да прогнозира колко време ще продължи възстановяването на пациентките.

Маркирана като Лекар Болници ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост