NSVOK top banner

Вход

Агресията срещу спешните медици продължава да бъде ежедневие (видео)

GeorgievОтново зачестиха случаите на агресия срещу медици, последният е от филиала на Спешната помощ в Горна Оряховица. Семейство от ромски произход закарало тази сутрин своя възрастна близка, болна от диабет, която припаднала. Една от придружителките обаче поискала да влезе в кабинета, заради което възникнала разпра с медицинската сестра и тя била ударена в гърба. По случая е образувано бързо производство за нанасяне на лека телесна повреда.
Това ни припомня, че точно месец измина от скандалния случай, в който велосипедист наряза гумите на линейка, спряла на велоалея в центъра на София, за да помогне на момче с тежък диабет. Извършителят все още е неизвестен - не е намерен, нито се е предал.

Д-р Делян Георгиев е завеждащ смяната в деня на неприятния инцидент, разказват от bTV. Той все още се надява извършителят да бъде открит и да понесе отговорност за деянието си.
„Който работи в Спешна помощ се среща с агресията ежедневно. Аз си спомням назад във времето, докато учехме, всички мои колеги с какво желание прекрачвахме прага на университета. С желание да помагат, с желание да бъдат част от нещо красиво, достойно. В един момент, когато започнеш да практикуваш професията и се сблъскаш с едно неблагодарно отношение на обществото спрямо теб, ти се обезверяваш… Българският лекар е изолиран, той вече не е уважаван както някога. А това са грешки на обществото”, споделя д-р Георгиев.
32-годишният медик си спомня, че от дете е мечтал да работи именно в Спешна помощ. И когато постъпил – едва 26-годишен, бил най-младият от всички. Д-р Георгиев разказва, че за тези 6 години натрупаните емоции са много и са на двата полюса. От загубата на човешки живот до това да помогнеш да се роди дете.
За годините прекарани в Спешна помощ д-р Георгиев има 17 раждания в линейката и още 8 на различни места. Много повече са обаче загубените животи. Да се съхрани като човек и психика, му помага семейството. Много е благодарен на съпругата си, че е до него. Имат три деца.
От около 2 години д-р Делян Георгиев работи на бюро. Едва 30-годишен става най-младият завеждащ смяна в Центъра за спешна медицинска помощ София. И признава, че полевата работа понякога му липсва. А мечтае за: „Да видя един ден всичко в моята страна да бъде наред. Защото ако държавата ни е добре, семейството ни ще е добре, ако то е добре, и ние сме добре”.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост