NSVOK top banner

Вход

Млади лекари преглеждат безплатно за рак на гърдата

med-plНад 4000 българки умират от рак на гърдата всяка година. Голяма част от тях е можело да бъдат спасени, ако заболяването е било открито навреме, смятат лекари от Пловдив.
Двама медици са се заели с нелеката задача да намалят процента на починали от коварното заболяване. За да бъде успешно начинанието им обаче, е нужна помощ.

За година и половина д-р Иво Ватев и д-р Атанас Баташки са прегледали безплатно 2800 жени за рак на гърдата в Пловдив. Благодарение на изследванията, те откриват онкологично заболяване при 22 от тях.
Медиците използват базата на Университетската болница "Свети Георги” в Пловдив, за да извършват безплатните прегледи. Извън града обаче не могат да се справят само със собствени сили и средства, защото нямат нужната апаратура.
Младите лекари вярват, че добри хора ще откликнат на призива им и дарят средства за закупуването на ехограф. До момента са събрали 30% от нужните 12 хиляди лева за ехограф.
Желаещите да дарят средства за нужната апаратура, могат да го направят чрез банковата сметка за дарения.
ЦКБ Клон Карлово (CECBBGSF) IBAN: BGO5 CECB 9790 40F8 5845 00
Повече във видеото:
Повече във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост