NSVOK top banner

Вход

Медицинският одит станал Солунската митница

Zlatica PetrovaТака описва изпълнителна агенция „Медицински одит” нейният бивш главен секретар Диимитър Eвлогиев в интервю за сайта frognews.bg. Предвидимото, непротиворечиво и своевременно произнасяне по жалбите на пациентите изчезна като стил на работа. В Медицинския одит цари страх от административна саморазправа. Служителите могат да бъдат уволнени или принудени да напуснат. Системата е изключително консервативна и едно подобно преследване може да ги застигне и в други институции и организации от сферата на здравеопазването.

Този въпрос не е за подценяване, тъй като хора знаещи и можещи не смеят да изкажат, камо ли пък да подпишат становище, различно от „партийната права”. Когато ти отнемат правото на мнение и глас, въпрос на време е да ти отнемат всички останали права.
50 % от преписките бяха смачкани. Извиках контрольорите, за да разбера защо при ясно описана обстановка, не са дали заявка за санкциониране на нарушенията. Повечето ми отговориха, че „нали знаеш как е”. Така отново се потвърдиха данните за оказване на неформален натиск. 
Евлогиев разказва по нататък, че е изпращал сигнали до ресорният заместник министър на здравеопазването и до инспектората на МЗ, но нищо не се е променило. Накрая се е обърнал към службите, защото вече имал данни не само за административно нарушение, а и за престъпление. „Потвърди се убеждението ми, че определени хора в Изпълнителна агенция „Медицински одит” са я превърнали в нещо като Солунската митница.” Служители на агенцията са рекетирали проверяваните. По негови данни всички доказателтсва са събрани и вече да изпратени на прокуратурата.
Димитър Евлогиев е работил пет години в Изпълнителна агенция „Медицински одит” като юристконсулт, началник отдел „Правен” и главен секретар.

източник Интервю на Катя Илиева frognews.bg

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост