NSVOK top banner

Вход

Европейски комисар призна за двоен стандарт при качеството и цените на храните (видео)

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a874119b6e881765bd474f51bc5bce0aaff8dЕвропейският комисар по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис коментира пред БНТ, че трябва да има справедливи правила на пазара във всички 28 страни от Европейския съюз. Той призна, че има двоен стандарт, както при качеството, така и в цените на продуктите в отделните държави. Това се дължи не само на производителите, но и на местните икономически условия, данъците и акцизите, налагани от правителствата. В момента се изработва кодекс за храните, който да се прилага в цялата общност.

„Трябва условията да са справедливи и ние предлагаме този нов кодекс за поведение за всички 28 държави членки. Имаме възможност да дадем повече правомощия на институциите, които се занимават с качеството, да се справят с тези теми. Но е необходим един обществен дебат. И да е ясно, че и в България, и в Германия, и в Литва се работи по тези въпроси, защото е необходимо конкуренцията да е справедлива и единният пазар да се ръководи от справедливи правила. И много въпроси трябва да бъдат решени“, каза еврокомисарят по здравеопазване и безопасност на храните.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост