NSVOK top banner

Вход

Доц. Сотир Марчев: В Плевен имаме много повече работа заради проблемите в Ловеч и Враца (видео)

МарчевКардиологът доц. д-р Сотир Марчев коментира в студиото на "Денят започва" по БНТ, че всяка една клетка от нашето тяло има свой биологичен часовник. Това са доказали Нобеловите лауреати миналата година. Много е трудно да ги синхронизираме всички клетки два пъти годишно. Смяната на часовника предизвиква само стрес, заяви още специалистът. Той обясни и условията, при които ще се състезават олимпийците в Пьонгчанг и как минусовите температури влияят на човешкия организъм. Очаква се това да е най-студената Олимпиада.

„Адаптацията към студено време става за 4 седмици. Който се е подготвил, да е бил по пистите, на студено, ще има предимство. По-едрите хора ще издържат повече на студ. Но всичко е въпрос на лични особености и тренировки”, каза доц. Марчев и допълни, че американците например ще ходят с дрехи с нагревател, а българите няма да имат такова нещо.
„В кардиологичната болница в Плевен сега ние имаме много повече работа. Но имаме повече работа, защото от едната страна ни е болницата във Враца, която има финансови и организационни проблеми, от другата страна ни е болницата в Ловеч, която има финансови и организационни проблеми. И пациентите от врачански и ловешки район като виждат тези проблеми идват в Плевен. Това, което на нас лекарите ни увеличава работата, времето е на последно място. Иначе по принцип през зимата кардиолозите имаме повече работа, но това не е само заради застудяването, Много хора през зимата се обездвижват, хранят се повече, ядат повече солени храни. За нас, кардиолозите, солта е като поледицата за травматолозите”, пошегува се кардиологът доц. Марчев.
Повече подробности вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост