Доц. Сотир Марчев: В Плевен имаме много повече работа заради проблемите в Ловеч и Враца (видео)

МарчевКардиологът доц. д-р Сотир Марчев коментира в студиото на "Денят започва" по БНТ, че всяка една клетка от нашето тяло има свой биологичен часовник. Това са доказали Нобеловите лауреати миналата година. Много е трудно да ги синхронизираме всички клетки два пъти годишно. Смяната на часовника предизвиква само стрес, заяви още специалистът. Той обясни и условията, при които ще се състезават олимпийците в Пьонгчанг и как минусовите температури влияят на човешкия организъм. Очаква се това да е най-студената Олимпиада.

„Адаптацията към студено време става за 4 седмици. Който се е подготвил, да е бил по пистите, на студено, ще има предимство. По-едрите хора ще издържат повече на студ. Но всичко е въпрос на лични особености и тренировки”, каза доц. Марчев и допълни, че американците например ще ходят с дрехи с нагревател, а българите няма да имат такова нещо.
„В кардиологичната болница в Плевен сега ние имаме много повече работа. Но имаме повече работа, защото от едната страна ни е болницата във Враца, която има финансови и организационни проблеми, от другата страна ни е болницата в Ловеч, която има финансови и организационни проблеми. И пациентите от врачански и ловешки район като виждат тези проблеми идват в Плевен. Това, което на нас лекарите ни увеличава работата, времето е на последно място. Иначе по принцип през зимата кардиолозите имаме повече работа, но това не е само заради застудяването, Много хора през зимата се обездвижват, хранят се повече, ядат повече солени храни. За нас, кардиолозите, солта е като поледицата за травматолозите”, пошегува се кардиологът доц. Марчев.
Повече подробности вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»