Д-р Койчев: Демонополизация е поставяне на НЗОК в конкурентна среда за по-качествена услуга (видео)

д-рД-р Антон Койчев, лидер на СДС – София, адмирира предприетите мерки за изцяло нов модел в сектора на здравния министър. Здравеопазването ни е болно и в това няма никакво съмнение. Новите програми на здравния министър са крайно наложителни и съвпадат със заявените цели при встъпването му в длъжност, коментира в студиото на Bulgaria ON AIR д-р Койчев.
Министър Кирил Ананиев обеща изцяло нов модел за регистриране, функциониране, управление и финансиране на медицинската помощ. Д-р Койчев одобрява предприетите му действия, включително и тези, предвидени за общинските болници.

"В общинските болници се допусна една доста голяма задлъжнялост поради невъзможността им да инвестират. Много от тези заведения останаха без дейност", посочи той.
Лидерът на СДС - София коментира и казуса по въпроса с демонополизацията на Националната здравноосигурителна каса. Той определи темата като "една от устойчивите мантри и клишета от доста време насам". Според него думата "демонополизация" не е съвсем коректна. Той нарича този процес "поставяне на Здравната каса в конкурентна среда, за да може да дава по-качествена услуга". Специалистът обясни, че неслучайно този въпрос се заявява като политически проблем, но никой не започва да го осъществява.
На въпроса вярва ли скоро демонополизирането на Здравната каса да бъде факт, д-р Койчев категорично отговори "Не!".
Повече подробности вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»