NSVOK top banner

Вход

Проф. Горчев: Все повече онкоболни млади жени, а няма добра профилактика (видео)

ГорчевПроф. д-р Григор Горчев, управител на болница „Св. Марина” в Плевен и почетен ректор на Медицинския университет в Плевен заяви в студиото на "Денят започва” по БНТ, че расте броят на онкоболните и то млади жени. Според него една от възможните причини е, че няма строго определени критерии за профилактична помощ в България.

“Тя е на много ниско ниво, няма задължителни програми, пациентът сам се профилактира. Много млади нераждали жени идват вече с онкологични заболявания, необходима е и психологическа помощ при подобно съобщаване на диагнозата на млад човек”, обясни професорът, който има три специалности – гинеколог, онколог и хирург.
Той обясни, че ендоскопските операции у нас са малко, но те са много по-добре влияещи на пациентите. В чужбина те са 80% от операциите, а у нас не е така.
„Наистина засега са скъпи, но няма да е винаги така, а и след подобна операция, човек на 8-мия ден може да отиде на работа”, отбеляза Горчев.
За роботизираният начин на опериране "Да Винчи" той обясни, че с него приоритетни трябва да са операции при злокачествени образувания, а не с доброкачествени.
„Не бива да се злоупотребява тук”, каза той.
Повече подробности вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост