NSVOK top banner

Вход

Откриха новата сесия на Парламента. Обещаха по-добро здравеопазване

cvetanovИзграждането на единна национална здравно-информационна система ще продължи да бъде приоритет за управляващите от ГЕРБ и през зимната сесия на Народното събрание. Това заяви днес от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов при откриването на сесията днес. По неговите думи е важно да бъде стимулирана обществената и експертната дискусия за оптимизиране на здравноосигурителния модел у нас, а здравеопазването трябва да се превърне от терен за остро политическо противопоставяне в терен за конструктивен диалог. Като успех в законодателната работа на българския парламент през последните месеци Цветанов посочи приемането на текстовете в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, отнасящи се до паралелния износ.

По думите му тази стъпка е била от съществено значение за по-добрия контрол над износа и за преодоляването на дефицита на животоспасяващи и животоподдържащи лекарства за българските граждани.
Представяйки вижданията на своята партия за актуалната политическа ситуация у нас председателят на ДПС Мустафа Карадайъ бе категоричен, че по-големите харчове без реформи в здравеопазването няма да доведат до по-добри здравни услуги за българските граждани.
Председателят на Политическа партия „Воля“ Веселин Марешки пък посочи, че здравеопазването е ключов фактор за стабилността на държавата наред с икономиката и образованието.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    д-р · преди 6 дни
    Физкултурник ама шеф.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Д-р Б.Бонев · преди 6 дни
    Махнете го този смешник. Как е възможно да публикувате "мненията и препоръките " на един физкултурник в такъв уважаван сайт като вашия. Крайно време лекарското съсловие да се отърси от политиканстване и вечно да се навежда , а трябва бързо да изхвърли невежите политици които имат наглостта да се изказват по въпроси на медицината и медицинското обслужване.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост