Вход

Москов

 • Гласът на миналото

  moskov newПетър Москов даде просторно интервю за БТВ по случай деня на Св. Йоан Рилски Чудотворец, който се отбелязва и като Ден на българския лекар – 19 октомври. Бившият здравен министър от втория кабинет на Бойко Борисов обвини, третия кабинет на Борисов и парламентарното мнозинство в липса на воля за налагане на силата на държавата над гражданите. Потрепването на мускулче на дясната буза, издаваше лека изнервеност, която остана почти незабелязана на фона на станалия характерен и неотслабващ с времето блясък в погледа. Москов отправи само косвени упреци към сегашния здравен министър, но намекна, че търпението му няма да е безкрайно. Порейки въздуха в студиото с показалеца на лявата си ръка, бившият здравен министър обвини съда, че работи срещу волята на държавата, като отменил Националната здравна карта, а Правителството не трябвало да позволява такива своеволия на съдиите.

 • Ваксините с живак носеха риск за децата, като Чернобил

  dechД-р Дечо Дечев, директор на болница „Свети Иван Рилски“, от която беше уволнен по времето на здравния министър Петър Москов и после възстановен на поста от служебния министър Илко Семерджиев, гостува в студиото на „Честно казано“ по повод навършването на две години след шумния скандал за детските ваксини с живак, внесени от Турция.
  „Според мен тези ваксини са най-големия риск след аварията в Чернобил, пред който е изправен такъв голям контингент от български деца“, категоричен е д-р Дечев.
  По отношение на министър Москов, по време на чието управление се разрази скандалът, Дечев заяви, че не може да проумее как човек с такъв морал е възможно да стигне до толкова висок пост в администрацията.

 • Д-р Москов за пръстовите отпечатъци: Няма да се оправдавам, направил съм нещо смислено (видео)

  МосковД-р Петър Москов, бивш министър на здравеопазването във втория кабинет на Бойко Борисов обяви по bTV, че дълговете на болниците са системен проблем и решението е политическо – Националната здравноосигурителна каса трябва да сключва договори избирателно, а не с всяка болница, която се пръкне.
  „В момента няма политическа воля, има лобизъм”, заяви той.
  Д-р Москов се е върнал на работа в болница „Св. Анна”. Според него държавата трябва да влезе и в ролята си на собственик на болници и да започне да ги ремонтира, както ремонтира републиканските пътища.

 • Здравният министър Петров: Излагаме се като общество

  Петров„Всеки, който е престъпил закона, е клиент на една друга структура. Нещата излязоха от приемливите граници и започваме да се излагаме като общество”, заяви здравният министър Николай Петров в студиото на „Тази сутрин” по bTV по повод честите случаи на агресия срещу медици. Той е категоричен, че това може да бъде преодоляно само с конкретни мерки в тази посока.

  „Аз работих на конфликтно място и обикновено реакциите на роднини са точно на такива места. Съветвам колегите да бъдат внимателни, дипломатични и да не влизат в тона на хората”, коментира Петров, който е работил като реаниматор. Той адмирира действията на главния прокурор да бъдат назначени специални регионални прокурори, които да отговарят само за лечебните заведения.

 • По-малко лекувани пациенти за повече пари

  хипертонияПо-малко пациенти са получили безплатни лекарства за есенциална хипертония, а НЗОК е платила повече за тях след като монотерапията за тази диагноза започна да се реимбурсира на 100% от обществения фонд от началото на тази година. Такава е равносметката на една от въведените промени от бившия здравен министър Петър Москов.

 • Здравеопазването през последните две години е регулирано от нищожен акт

  moskov 1Наредба № 2от 25 март 2016 г. за определяне на основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на Националната здравноосигурителна каса е нищожна. Нормативният акт е издаден от министъра на здравеопазването без да има правно основание.
 • НЗОК за пръстовите отпечатъци: Тоталната бъркотия, създадена от приумицата на Москов

  В безпрецедентно остро писмо, пресцентърът на НЗОК обвини бившия министър Москов, в клевета и политическа злоупотреба с името на институцията. В moskov vaccineписмото се казва:
  В интервю в сутрешния блок на телевизия бТВ на 14.03.2017 г., бившият здравен министър д-р Петър Москов за пореден път отправи безпочвени обвинения  към НЗОК. Същият заяви:
  „До края на седмицата ние ще сезираме прокуратурата за това, че  след падането на правителството, през м. ноември и декември, НЗОК е платила 20 милиона лева на лечебни заведения,
 • Тука има, тука няма (търг за ваксини)

  Преди дни някои медиите разпространиха информация, че  бившият здравен министър д-р  Петър Москов е обявил обществена поръчка за ваксини буквално в moskov vaccineпоследния час преди да напусне министерството.
  Днес на брифинг в Министерският съвет, служебният министър д-р Илко Семерджиев съобщил, че:
  "В петък следобед поех от Петър Москов задачите, които предстоят пред Министерство на здравеопазването и служебния ни кабинет. Още в събота екипът беше свикан и установихме действително, че тази поръчка е обявена в последния ден преди служебният кабинет да встъпи в длъжност".
 • Бърз, по-бърз, най-бърз, Москов!

  Няколко дни преди да си събере багажа, Москов постави рекорд за най-бързия министър на планетата. Това не е шега. Вижте сами. На 19 януари 2017 година, moskov runУправителят на НЗОК изпраща писмо до МЗ (с изходящ номер 07-00-19/19.01.2017), с което иска информация от МЗ за „наличието на болнични легла на територията на област Русе, съгласно Националната здравна карта.”
 • Депутат си взе награда от МЗ!

  Министерството на здравеопазването удостои на 26 януари 2017 г., д-р Валентин Павлов със златен почетен знак – I-ва степен с лента. Знакът се дава „за pavlovобществено значим принос в областта на здравеопазването”.
  Отличието връчи министърът на здравеопазването д-р Петър Москов като благодари на д-р Павлов за постигнатите високи резултати в областта на денталната медицина.
 • МЗ и НЗОК пак потъпкаха закона

  Време е прокуратурата да се намеси
  prosecutorОт Интернет страницата на НЗОК научаваме, че на 20 януари е проведено заседание на НС на НЗОК. Взето е следното решение:  Приема направеното предложение на „УМБАЛ – Русе“  АД, гр. Русе да се предостави възможност за сключване на допълнително споразумение за оказване на медицинска помощ по клинични пътеки No 17, 18, 19.1, 20, 24, 25, 26 и 28, във връзка с подобряване на достъпа на пациентите до високоспециализирана медицинска помощ и съгласно решение от проведено заседание на 20 януари 2017 г. на Националната комисия за изработване на Националната здравна карта.
 • Петър Москов се отчете: Променихме философията на системата

  moskovЕкипът, работил в Министерството на здравеопазването, си постави за цел връщане на държавността и налагане на ясни правила и контролни механизми.
  Това заяви пред журналисти министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов, който направи отчет за двугодишната дейност на ведомството, цитиран от БТА.
 • МЗ срещу инвеститорите в здравеопазването. Епизод пореден

  Свидетели сме на пореден опит да се ликвидира една успешна частна инвестиция в здравеопазването. В открито писмо Болница Медика кор Русе съобщава, че moskov 1държавната МБАЛ Русе се опитва да прекрати предсрочно договора между двете лечебни заведения на 15 февруари. Като мотив за това директора на МБАЛ Русе сочи изпълнение на проект по програма Регионално развитие за изграждане на отделение по спешна помощ. Само, че.....

 • МЗ забрани на ортопеди да оперират гръбначен стълб

  Новия медицински стандарт по ортопедия и травматология, публикуван на 25 ноември, отнема правото на лекари със специалност по ортопедия да извършват grabnakоперации на гръбначния стълб. До сега ортопедите имаха право да извършват всички видове операции на гръбначния стълб – корекции на сколиози, дискови хернии, шийна и лумбални остеосинтези и много други. В новия стандарт, обаче цялата глава Гръбначни и гръбначно-мозъчни оперативни процедури не съществува.

 • В Пловдив няма инсулин. МЗ препраща оплакванията на ЦЗПЗ!

  Не за пръв път получаваме обаждане от недоволни пациенти, започващо с изречението "Здравейте от Министерството на здравеопазването ми дадоха Вашия телефон...." и нататък разговора продължава, я с moskov 1липсващо лекарство, я с пръстови отпечатъци, я с оплакване от закона и други "решими" проблеми единствено за ЦЗПЗ.
  Изглежда някои служители в МЗ са толкова опитни в препращането, че е трудно да убедим човека с оплакването, че всъщност не ние, а МЗ са тези, които пишат правилата, могат да извършват проверки и да налагат санкции.

 • Москов готов да остане министър. Целите на реформата са постигнати!

  Д-р Петър Москов не отхвърли възможността да продължи да бъде министър и в новия кабинет в интервю за БНР.
  p.moskovСпоред д-р Москов, поставените от него цели за реформа в здравеопазването вече са постигнати. Националната здравна карта на болничната система със задължителен характер е вече част от българското законодателство. Според Москов тази здравна карта била обещана като задължителен ангажимент за влизането на България в ЕС

 • Ще има ли нов министър на здравеопазването?

  Преговорите за нов кабинет в този Парламент са в ход. Подкрепа за ново правителство вече заявиха от няколко партии. ГЕРБ първоначално moskov vaccineтвърдо заявяваше, че иска нови избори, но от вчера лидерите ѝ заговориха за 20% шанс за нов кабинет. Тези 20% до понеделник, като нищо могат да станат 100%. Ако се стигне до нов кабинет в този Парламент един от въпросите на договаряне между партиите неизбежно би бил за министъра на здравеопазването.
  Какви са вариантите?

 • Закриват дома за медико-социални грижи за деца “Св. София”

  moskov 123-ма висококвалифицирани специалисти в областта на отглеждането на новородени и деца до 7-годишна възраст от Дома за медико-социални грижи за деца “Св. София” в столицата ще посрещнат новата 2017 г. без работа. Това става ясно от проект на постановление, което здравният министър в оставка Петър Москов настоява правителството да приеме до края на годината, за да влезе в сила от 01 януари., предаде БГНЕС. Причината – закриване на дома за новородени и деца без родители, социално слаби

 • Още един служител с обвинение за ваксините

  Четвърти обвиняем има от днес по досъдебното производство за ваксините,дарение между България и Турция, образувано след разследване на vaccineпредаването "Открито с Валя Ахчиева" на БНТ. Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на д-р Юлиана Ценкова - началник "Качествен контрол" на държавната фирма "Бул Био". Тя е обвинена в преправяне на официален документ, с който е заменила една от партидите на 5-те милиона дози БЦЖ ваксини за Турция.

 • Предупреждение за уволнениe за прелятата кръв с малария

  Лекарят, който е отговорен за вземането на кръв, заразена с малария, при което в резултат на последващото кръвопреливане е починал hemotransfusionпациент ще бъде наказа с предупреждение за уволнение. Кръводарителят е отбелязал в анкетната си карта, че е боледувал от малария, но въпреки това, дарената кръв не е била изследвана.
  Кръвопреливането е извършено на болен в напреднала възраст с множество хронични заболявания в областната университетска болница в Русе.

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»