Вход

БФС

 • БФС: Парите за лекарства за следващата година са под допустимия мининум

  ГетовСтановището на Българския фармацевтичен съюз за бюджета на НЗОК беше представено на вчерашното съвместно заседание на ресорните комисии в Народното събрание от председателя на съсловната организация проф. Илко Гетов. На свое редовно заседание на 1 ноември Управителният съвет на Българския фармацевтичен съюз е обсъдил предложения проект на бюджет на НЗОК за следващата година. На него е определен като тревожен фактът, че първоначално предвидените средства за лекарства от 1 милиард и 30 милиона лева са преразпределени за други дейности и намалени до 1 милиард лева, включително за онкологични лекарства в лечебните заведения.

 • Проф. Николай Петров на среща с БФС:  Важно е да чуя какво мислят всички и след това да излезем с решения, за които ще поема отговорност

  1 optМинистърът на здравеопазването проф. Николай Петров и председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов обсъдиха необходимостта от нормативно разписване на мерки за ограничаване на реекспорта на лекарствени продукти, кандидатурата на България за седалище на Европейската агенция по лекарствата, прогенеричната лекарствена политика и генеричното заместване, средствата отпускани от публичния фонд за лекарства и наложителните промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

 • Проф. Илко Гетов е преизбран за председател на БФС

  V-ия редовен отчетно-изборен конгрес на Българския фармацевтичен съюз (БФС), който се проведе в Несебър  е преизбрал getovдосегашният председател на УС на БФС проф. Илко Гетов. Това ще бъде негов втори мандат. Негов опонент в надпреварата бе маг.-фарм. Аделина Любенова – досегашен член на УС на БФС.

 • БФС ще предложи законодателни промени за спиране на неетични фармацевтични практики

  BFSБългарският фармацевтичен съюз /БФС/ посочва в свое съобщение, че категорично се противопоставя на неетичните практики за предлагането на фармацевтични продукти срещу различни маркетингови стимули. Според съсловната организация порочните практики за предоставяне на допълнителни облаги, които не следват от условията на договорите за търговска продажба на лекарствени продукти, като екскурзии, почивки, участия в семинари и т.н., могат да се квалифицират като форма на нелоялна конкуренция по смисъла

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»