Вход

КЗД

 • МЗ беше осъдено за дискриминация на пациенти

  Министърът на здравеопазването бе осъден за дискриминация на пациентите с аденом на хипофизната жлеза. ВАС приема изцяло мотивите и решението на hypophКомисията за защита от дискриминация. Делото е заведено от Асоциация „Хипофиза” - организация на пациентите със заболявания на хипофизната жлеза.
  Министърът на здравеопазването посредством неосигуряване на необходимите материални условия за извършване на радиохирургия на територията на Република България и невъвеждането на нормативен механизъм,
 • Съдът потвърди решението на КЗД за дискриминация на децата с глухота

  Административния съд София - град потвърди решението на Комисията за защита от дискриминация срещу държавата за дискриминация на децата с тежка bakiувреда на слуха. Делото е образувано по жалба на Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и социалната политика. Като заинтересовани страни взеха участие ЦЗПЗ, родители на деца с кохлеарни импланти, Асоциация на родители на деца с увреден слух, Министерския съвет, НЗОК и Агенцията за закрила на детето.

 • Болните от гноен хидраденит са дискриминирани, установи КЗД

  kzdКомисията за защита от дискриминация (КЗД) излезе с решение (№ 232), в което посочва, че министърът на здравеопазването  е осъществил непряка дискриминация спрямо болните от рядката болест - гноен хидраденит. Причината елипсата на клинична пътека и въведено ограничение в Наредба 38.
  Комисията установила, че е извършен "тормоз по признак увреждане" заради бездействието на здравните власти за решаването на тежките

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»