Вход

ДКЦ

 • Дофинансират общинските болници с 8 млн. лв. годишно

  ФандъковаСтолична община отделя близо 8 млн.лв. средногодишно за дофинансиране на общинските болници за дейности, които не се поемат от здравната каса, каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя участва в международна конференция "От европейска към национална здравна политика", информират от БТА. Общинските болници са длъжни да приемат всеки пациент, който има нужда от помощ, подчерта Фандъкова. Според нея изключително важна е ролята на мениджърите на лечебните заведения и тяхната подготовка. Като търговски дружества тези болници трябва така да разпределят ресурса си, че да успяват да привлекат добри лекари и медицински сестри, както и да издържат на тежката конкуренция.

 • Министър и кмет обсъдиха общинското здравеопазване в София

  petrocv fandДнес министърът на здравеопазването проф. Николай Петров и кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова обсъдиха състоянието и проблемите на столичното общинско здравеопазване.
  В срещата участваха и зам.-кметът на Столична община г-н Дончо Барбалов, председателят на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Столичен общински съвет д-р Веселин Милев и доц. Цветомир Димитров, изп. директор на Първа градска болница.

 • БЛС е на кръстопът

  blsВ открито писмо до УС на БЛС, Контролните и Етична комисия на БЛС, зам. председателя на КК д-р Г. Тодоров се обявява против решението за обявяване на мораториум за разкриване на нови лечебни заведения за болнична и специализирана извънболнична помощ. Той също смята, че УС на БЛС е длъжен да изрази становище по предложено от от здравния министър и подкрепено от Управителя на НЗОК мнение, че лимитите трябва да отпаднат за държавните болници, но да останат за всички други.  

 • Зима в коридорите на ДКЦ

  Здравейте,
  winterПиша Ви във връзка със сграда №2 към XIII ДКЦ, намираща се на адрес ул. "Бигла" №2.
  Доживяхме след няколко месечно чакане и часове на крак за много хора, вкл. възрастни и деца да бъдат поставени столове в коридора.

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»