Умишленото унищожаване на една успешна болница

Интересът към имотите на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация е от години. Лечебното заведение е разположено в обширен парк, а освен сгради притежава и минерална баня, басейни с минерална вода в „Овча купел” и Горна баня. В редакцията на Право&Здраве получихме сигнал и подписка от пациенти на...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Осъдиха условно лекар за смърт…

Д-р Махиал Маджунов е осъден на 2 години условно заради смъртта на 4-годишната Гергана Илиева, която преди 8 г. почина след вадене на сливици. Върховния касационен съд (ВКС) изменя решението...

Нови промени в закона срещу ре…

Няколко предложения за второ гласуване на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина обещават да затегнат режима на паралелен износ на медикаментите, който оставя без лечение пациентите в БългарияИзмененията дават...

Иновация за незрящи: камера ск…

Очила за незрящи четат на български. Това може да е от полза за хората със зрителни проблеми у нас. Засега обаче, за да ползват устройството, незрящите трябва да си го...

Филиал на XXII ДКЦ е пред закриване (видео)

протестФилиалът към XXII Диагностично консултативен център на софийската улица "Мизия" е пред закриване, което провокира жители да се съберат пред кино "Влайкова", за да създадат инициативен комитет и да направят подписка за запазването на лечебното заведение, информират от БНТ. За планираното закриване на кварталната поликлиника хората научават преди дни от своите лични лекари.
"Тя е важна част от квартала. Това е стар квартал с много възрастни хора и ние сме против това нещо", заяви Стефан Командарев, режисьор и жител на квартала.
"Тук са нашите лични лекари. От години ни познават и не виждам защо трябва да бъде закрито", отбеляза Екатерина Костова, жител на квартала.

Екип на БНТ посети поликлиниката и установи, че условията в нея са лоши - мазилката се лющи, липсва лаборатория, рентген и достъп за хора с двигателни затруднения. Д-р Славейко Георгиев е категоричен, че от години общината не прави нищо за създаването на по-добри условия за работа. Въпреки това успява да бъде полезен на пациентите си.
"Медицинската практика си е една и съща в цял свят. Въпросът е, че е добре да беше в по-съвременни условия, по-чисто, по-широко, за пациента е крайно некомфортно", обясни общопрактикуващият лекар.
Докторът разкрива абсурдната ситуация, до която стига, когато му се наложи да прегледа по-висок пациент, а именно да отвори прозореца, за да се извадят краката на пациента и той да може да легне спокойно на кушетката. В други кабинети леглото се използва за съхранение на документи.
От Столичната община отричат да се планира закриване на поликлиниката.
"Въобще не става въпрос за закриване. А що се отнася до самия филиал, там имаме проблеми, защото самото лечебно заведение, филиал на 22 ДКЦ ни е в много голям минус - разходите превишават 3 пъти приходите", обясни д-р Веселин Милев, председател на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет.
По изчисления на общината болничното заведение реализира 60 000 лева загуба за 9 месеца. Идеята си да преместят медиците мотивират с това, че ще предложат по-добри условия за пациентите.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Rain And Snow

4°C

София

Rain And Snow

Влажност: 94%

Вятър: 28.97 km/h

 • Rain And Snow
  19 Мар 2018 7°C 3°C
 • Rain And Snow
  20 Мар 2018 9°C 0°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»