МЗ си измиха ръцете с модерната фраза „фалшива новина“ за…

Опасни игри се разиграват с българския болен. Нашенският пациент е търпелив, издръжлив, непретенциозен и най-вече с твърде много усложнения от основната диагноза заради закъсняло и некачествено лечение. Тук вина лекарите нямат, пише Силвия Николова от вестник Монитор. Усложненията са в резултат на липсващи иновативни лекарства, модерни терапии и възможности българският...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Шуменският Окръжен съд обяви л…

Състав на Шуменския окръжен съд под председателството на съдия Свилен Станчев постанови решение, с което обявява лимитите на болниците за нищожни. В мотивите на съда се казва следното:Въвеждането на „лимит”...

МЗ гарантира, че всички болни …

МЗ гарантира, че нито един пациент няма да остане без достъп и приложение на необходимата за здравето му лекарствена терапия и се ангажира да актуализира списъка на лечебните заведения, при...

Болница "Майчин дом"…

Софийския градски съд определи рекордно обезщетение от 130 000 лв. за вреди и още 8870 лв. за разноски на пострадала от падналия асансьор в университетската АГ болница "Майчин дом". Досега...

Филиал на XXII ДКЦ е пред закриване (видео)

протестФилиалът към XXII Диагностично консултативен център на софийската улица "Мизия" е пред закриване, което провокира жители да се съберат пред кино "Влайкова", за да създадат инициативен комитет и да направят подписка за запазването на лечебното заведение, информират от БНТ. За планираното закриване на кварталната поликлиника хората научават преди дни от своите лични лекари.
"Тя е важна част от квартала. Това е стар квартал с много възрастни хора и ние сме против това нещо", заяви Стефан Командарев, режисьор и жител на квартала.
"Тук са нашите лични лекари. От години ни познават и не виждам защо трябва да бъде закрито", отбеляза Екатерина Костова, жител на квартала.

Екип на БНТ посети поликлиниката и установи, че условията в нея са лоши - мазилката се лющи, липсва лаборатория, рентген и достъп за хора с двигателни затруднения. Д-р Славейко Георгиев е категоричен, че от години общината не прави нищо за създаването на по-добри условия за работа. Въпреки това успява да бъде полезен на пациентите си.
"Медицинската практика си е една и съща в цял свят. Въпросът е, че е добре да беше в по-съвременни условия, по-чисто, по-широко, за пациента е крайно некомфортно", обясни общопрактикуващият лекар.
Докторът разкрива абсурдната ситуация, до която стига, когато му се наложи да прегледа по-висок пациент, а именно да отвори прозореца, за да се извадят краката на пациента и той да може да легне спокойно на кушетката. В други кабинети леглото се използва за съхранение на документи.
От Столичната община отричат да се планира закриване на поликлиниката.
"Въобще не става въпрос за закриване. А що се отнася до самия филиал, там имаме проблеми, защото самото лечебно заведение, филиал на 22 ДКЦ ни е в много голям минус - разходите превишават 3 пъти приходите", обясни д-р Веселин Милев, председател на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет.
По изчисления на общината болничното заведение реализира 60 000 лева загуба за 9 месеца. Идеята си да преместят медиците мотивират с това, че ще предложат по-добри условия за пациентите.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно съвременните ...

Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн...

Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права...

Прочети още ...

Предимно облачно

2°C

София

Предимно облачно

Влажност: 75%

Вятър: 0.00 km/h

 • Сняг
  16 Яну 2018 2°C -3°C
 • Rain And Snow
  17 Яну 2018 6°C 0°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»