Вход

Помислете преди да пиете

С традиционното изобилие от партита и приближаващите празници, шансовете за прекомерно пиене се увеличават. И какво да правим?

Започнете, като погледнете по-отблизо сега, какви са вашите навици за пиене, предлага един експерт по психично здраве.

"Празниците генерират положителни и отрицателни емоции, а пиенето е един от методите, които хората често използват, за да се справят", каза д-р Карен Миото, клиничен професор по психиатрия в Калифорнийския университет в Лос Анджелис /КУЛС/.

"Изненадани от графика за натоварване с времето, хората могат да видят алкохола като пряк път, за да се отпуснат", каза тя в съобщение на КУЛС. "Макар че няма нищо лошо да се наслаждавате на себе си или да се отпуснете, слушайте тялото си и се пазете в безопасност. На следващия ден махмурлук е голяма цена, която трябва да платите за една нощ отпускане с алкохол."

Освен употребата на алкохол за отпускане, друга често срещана причина, която хората дават за пиене, е, че им помага да заспят.

"Алкохолът може да помогне на хората да заспят по-бързо и да спят по-дълбоко за известно време", каза Миото. "Но седативните ефекти на алкохола могат да бъдат измамни, защото са свързани с понижено качество на съня и възстановено безсъние, проблем, който възниква, когато прекратите веществото, което ви помага да заспите."

Някои хора твърдят, че не са засегнати от алкохол. Някои погрешно смятат, че могат да шофират след пиене.

"С обичайното, тежко пиене, хората са склонни да развиват толерантност", каза тя. Въпреки това, "дори ако поуката не е недостатъчна, алкохолът може все още да повлияе на моторната ви координация.

"Макар че е важно да се вземат предвид опасенията по отношение на безопасността, друга жалка последица от тежкото пиене е присъдата за шофиране под влиянието на алкохол ", каза Миото. "Присъдата за шофиране под влиянието на алкохол може да навреди на перспективите за работа и потенциално да застраши кариерата ви, особено ако сте лицензиран специалист, като лекар или медицинска сестра."

ИЗТОЧНИК: Калифорнийски университет, Лос Анджелис, съобщение за пресата, ноември 2017, HealthDay

Маркирана като здравна информация

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»