Вход

БЛС раздава стипендии за млади лекари през 2018 г.

БЛСЛекари от цялата страна влязоха в надпревара за стипендии в конкурса на БЛС за подпомагане на млади лекари-специализанти и редовни докторанти за шеста поредна година. Инициативата има за цел да поощри новото поколение млади и обещаващи лекари, които са избрали да се реализират в България, както и да издигне престижа и да върне доверието в лекарската професия.
Тази година класираните кандидати в конкурса са 31 човека. Отличените ще получат стипендии в размер 400 лв. на месец, за календарната 2018 година. Награждаването ще се състои на официална церемония, която ще се проведе на 13 декември, от 14:00 ч. в гр. София, хотел Анел.

Младите лекари бяха оценени по определени от комисията критерии в състав: председател д-р Юлиан Йорданов – председател на АС на БЛС и членове проф. Огнян Хаджийски-зам.-председател на УС на БЛС, д-р Стоян Борисов – главен секретар на УС на БЛС, проф. Николай Габровски – член на УС на БЛС и адв. Цветозар Младенов.
Участието на БЛС в тази инициатива е в подкрепа на една от основните дейности на съсловната организация - да задържи младите лекари в родината, като им предложи възможност за адекватно академично и професионално развитие.
„В България учат и работят изключително добри млади лекари, които имат за цел да повишат качеството на здравните услуги у нас. Техните успехи, постижения и желание за реализация в страната ни трябва да се поощряват. За това е много важно да се създават инициативи като тази, които да засвидетелстват уважение към труда на младите ни колеги“, споделя д-р Юлиан Йорданов, председател на АС на БЛС.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари БЛС

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»