Вход

Министър Ананиев: Спираме порочните практики в здравеопазването (аудио)

МЗЗапочват съвместни проверки от Министерството на здравеопазването, МВР и Прокуратурата във всяка болница в страната, която получава средства от НЗОК. Това стана ясно на съвместен брифинг, в който участие взеха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, здравният министър Кирил Ананиев и главният прокурор Сотир Цацаров, съобщават от БНР.
„Спираме порочните практики в здравеопазването - без чадъри за този и онзи“, подчерта министър Ананиев относно предстоящи проверки, свързани с ефективното разходване на средства за болнична помощ от лечебните заведения.

„Даваме все повече средства за здравеопазване, но резултатите са на същото ниво. Рано или късно всеки един от нас става пациент, така че ние не сме съгласни да бъдем лекувани по този начин“, заяви министър Радев.

Преди да започне изказването си, главният прокурор подчерта, че няма да даде информация за досъдебното производство, свързано с пресечения от ГДБОП незаконен износ на лекарства за чужбина.
„Предстои в следващите дни още лица да бъдат привлечени като обвиняеми“, добави Цацаров.
Повече подробности чуйте в звуковия файл:

 

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»