Вход

Пациент: Акциите на ГДБОП са PR (видео)

patient drugs protestАделина Банакиева, която е пациент, преборил рака, обяви пред Bulgaria ON AIR, че ациите на ГДБОП срещу износа на лекарства от нашата страна са ПР и те се правят, за да се измести вниманието от мораториума върху новите лекарства. Тя обясни, че пациентските организации са сезирали властите за проблема с износа на лекарства от нашата страна още преди 4 години. Банакиева обясни също така, че ще има протест на 9 декември, който да бъде с искане за налагане на вето от президента на Закона за бюджета на Здравната каса.

"На тези, които гласуваха това безумие им пожелавам да се сблъскат с това, което съм преживяла аз. Да трафикираш лекарства, да се чудиш откъде да намираш такива, да плащаш по 6 000 лева на месец без да имаш откъде да ги вземеш... Това, което се гласува, е безумие", категорична бе Банакиева.

Николай Костов, председател на Асоциацията на собствениците на аптеки, коментира, че се знае отдавна за проблема с износа на медикаменти. Той е доволен, че тази група е заловена.
"Всеки ден се сблъскваме с проблема. Аз и колегите не можем да намерим достатъчно лекарства за нашите пациенти!", заяви Костов.

Аделина Банакиева обяви още, че ако не падне мораториумът през вето, ще последват гладни стачки. Тя допълни, че исканията на пациентите трябва да бъдат чути.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като пациенти лекарства ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»