Вход

Проф. Мутафчийски: ВМА се ползва с доверието на българите (видео)

ВМАДнес се навършват 126 години от откриването на ВМА. Директорът на Военномедицинска академия полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски заяви в сутрешния блок на БНТ, че лечебното заведение успява да запази лидерските си позиции в националното здравеопазване.
„Ние сме надежден партньор и се ползваме от доверието на всички българи. 13 000 са пренасочените пациенти към ВМА от други болнични заведения. Преминали през амбулаторни прегледи в болницата са над 60 000 души”, посочи проф. Мутафчийски.

Той коментира и чернодробните трансплантации, които се извършват във ВМА, тъй като болницата е една от двете, които извършват такива.
„Имаме трима нови доценти с впечатляваща научна продукция в тази област. Извършени са 7 трансплантации на черен дроб”, каза професорът.
Директорът на ВМА увери, че има достатъчно млади и будни хора, които имат ентусиазъм да останат в България и да развиват медицината. Според него изостава заплащането на клиничните пътеки, но новият здравен министър има виждане по този въпрос, което му дава надежда, че ще има прецизиране на клиничните пътеки по отношение тяхното оценяване.
Днес начало на тържественото честване ще бъде поставено с полагане на венци пред паметника на загиналите медицински чинове пред сградата на болницата, а след това в киносалона ще се проведе тържествено събрание на личния състав на академията, в което ще участват и официалните гости. На него ще бъде направен кратък отчет за дейността и награждаване на служители на ВМА.
В отбелязването на годишнината ще вземат участие представители на президентството, парламента, министерството на отбраната, министерството на здравеопазването, НЗОК, БЛС, БЧК, представители на болници и военни структури.
Вижте подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като болници ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»