Вход

6-годишната Гери загуби битката с рака

images6-годишната Гери от София страдаше от тежко онкологично заболяване - злокачествен невробластом с метастази в костите. Преди година хиляди българи помогнаха за събиране на непосилните за нейните родители 600 000 евро за лечение в чужбина, припомнят от dir.bg, но въпреки събраните средства и проведеното лечение в чужбина, вчера момиченцето е починало.

В края на декември миналата година детето и родителите му заминаха за лечение в клиника в Германия, където Гергана бе подложена на серия от тежки химиотерапии. През септември тя дори е записана в първи клас, като тогава е била с показатели на здраво дете и е имала разрешение да ходи на училище.

В средата на октомври обаче състоянието на детето рязко се влошава. Само за една седмица болестта се завръща с голяма сила. Установено е, че Гери има много метастази и всеки ден се появяват нови.

Вариантите, които стоят пред родителите ѝ, са или да я оставят да изживее каквото е отредено пълноценно и без болка, или да я подложат на лечение с радиация, което според лекарите ще я убие или ще я остави инвалид за цял живот. Специалистите съветват родителите да спрат лечението, защото е мъчително и безнадеждно, но те отказват и решават да продължат борбата за живота на детето си.

Нейните близки написаха във фейсбук страницата "Да помогнем на Гери":
"След мъчителни болки и страдания Гери си отиде! Вече е звездичка, която свети ярко, там някъде отгоре!"

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като пациенти онкология

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»