Вход

Пациент с 95% изгаряния оцеля благодарение на брат-близнак

пациентПациент на 33 години с 95% изгаряния по тялото са спасили френски лекари благодарение на присаждане на кожа от неговия еднояйчен близнак, предаде Франс прес, цитирани от Nova TV. Присадената кожа няма да бъде отхвърлена, дори без да се прибягва до имунопотискаща терапия, защото еднояйчните близнаци са генетично идентични.
"За пръв път на пациент с изгаряния по 95 на сто от тялото му беше присадена кожа от неговия еднояйчен близнак“, заяви проф. Морис Мимун, ръководител на отделението по пластична хирургия и реконструкция в болницата "Сен Луи" в Париж.

„На пациенти с изгаряния е присаждана кожа от техни еднояйчни близнаци, но изгарянията не са обхващали толкова голяма част от тялото. При толкова тежки изгаряния шансовете за оцеляване на практика са нулеви. Извършвани са трансплантации на кожа при изгаряния, обхващащи между 6 и 68%, т.е. средно 45% от тялото", обясни той.
Преди една година Франк бил приет в болница с изгаряния по 95% от тялото след инцидент на работното място. Заплашвала го смърт, но лекарите установили, че за щастие Франк има брат - еднояйчен близнак. Първата трансплантация на кожа от брат му била извършена 7 дни след хоспитализирането на Франк. Двамата братя били оперирани едновременно, за да може кожата да бъде присадена незабавно. Методът бил повторен на 11 и 44 ден, за да се замени цялата кожа на пациента с изгаряния, като общо той бил подложен на десетина операции.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари пациенти

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»