Вход

Кметът на Сандански оптимист за развитието на обединената МБАЛ „Югозападна болница“

КотевКметът на Сандански Кирил Котев коментира пред Actualno.com обединението на четири общини - Сандански, Петрич, Кресна и Струмяни, за да се създаде едно лечебно заведение, като се има предвид, че в България по-често се върви към разделение.
„Това и при нас не беше лесна стъпка, но чисто географски тези четири общини – Сандански, Петрич, Кресна, Струмяни, сме отделени от останалата част на страната. Имам предвид дефилето, планините през Папаз чаир към Гоце Делчев. Няма как, трудно ни е да няма добре работеща болница на територията на нашите общини. Положението в здравеопазването, знаете, навсякъде е трудно. Всички общински и държавни болници изпитват затруднения. И ние не правим разлика от тях. В обединението видяхме шанс за оцеляване на болницата. Мислим, че това е стъпка в правилната посока. И се вижда вече, че това е стъпка в правилната посока, тъй като последния месец имаме над 100 000 лв. повече приходи от извършена дейност. Обединявайки лечебните заведения на Петрич и Сандански, ние обединихме и лекарските екипи, което ни гарантира запазването на болниците на територията на двете общини“, заяви кметът на Сандански.

Той обясни как функционира практически новата и обединена МБАЛ „Югозападна болница“.
„Управленският екип е един. Болницата е една, но тя вече има филиал в Петрич и в Сандански. И да, една част от лекарите пътуват. В някои от сезоните, като през отпускарския август месец, екипът от едно отделение като излезе в отпуска, екип от същото отделение в съседната болница, поема лечението на пациентите“, казва кметът Котев и допълва, че ръководството се справя, защото в момента заплатите се изплащат навреме, а е имало и допълнителни надбавки за част от служителите.
„Ситуацията е трудна и тежка. Не сме решили проблемите. Но сме набелязали конкретни стъпки и за 2018 г. и ако ги изпълним, ще бъдем в стабилно състояние“, отбеляза той.
В заключение кметът посочи, че лечебното заведение няма други дългове, освен текущи задължения, но като всяка една фирма, е с нула лева задължения само когато се регистрира и в следващия момент вече има текущи задължения.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като болници

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»