Вход

МЗ: Няма опасност за здравето от радиоактивния облак с рутений-106

облакОт пресцентъра на Министерството на здравеопазването съобщиха, че няма опасност за здравето на гражданите, тъй като към момента няма данни за пренос на радионуклиди на територията на България, във връзка с появилата се в медиите информация, че радиоактивен облак с рутений-106 е преминал над страната. Експертите от Националния център по радиобиология и радиационна защита посочват, че стойностите, публикувани на страницата на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) не налагат предприемане на никакви радиационно-защитни мерки на територията на цялата държава.

Измерените от ИАОС стойности са ниски и нито една от тях не превишава нормативно установената граница на средногодишната обемна активност във въздуха.
Компетентните институции осъществяват необходимия контрол на въздуха и своевременно информират обществеността при наличие на рискови фактори, имащи отношение към здравето на населението.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»