Лекарите решиха да подпишат НРД 2018 с НЗОК

Днес Българският лекарски съюз взе решение да подпише новия рамков договор със здравната каса с 229 гласа „за“, 28 „против“ и 7 „въздържал се “. Съсловната организация успя да договори увеличение на цени в над 130 клинични пътеки в болничната помощ, като завишения има в почти всички пътеки по специалности...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Един оперирал на сляпо, друг п…

Пациент на средна възраст получава силна болка в кръста след вдигане на тежест. Появява се слабост и затруднения в движението. пациентът постъпва по спешност в областна болница. Извършена е операция...

Приеха промени в Закона за лек…

С 96 гласа "за" парламентът прие на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Предложените от правителството изменения въвеждат мерки за наблюдение на лекарствените продукти, включени...

Д-р Миндов: Възможно е да бъда…

Д-р Георги Миндов - председател на Етичната комисия на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България заяви пред bTV, че скандалът с дълговете на Здравната каса към чужди фондове ще...

Конкурси за началници на 14 отделения в МБАЛ – Благоевград

МитевРъководството на МБАЛ - Благоевград обяви конкурси за началници на 14 отделения в лечебното заведение. Обявените конкурси са само за половината отделения в болницата, от тях със стационар за лежащо болни са 15, а останалите 7 са към Консултативно-диагностичния блок, информират от struma.bg. Това е най-коментираната тема от дни сред благоевградските медици, които питат защо няма конкурси и за отделения, където настоящите завеждащи са назначени временно, до провеждане на конкурс, както е в неврология, ортопедия, акушеро-гинекология, спешно отделение и други.

Те припомниха, че в ортопедия дългогодишният началник д-р Александър Сивиков бе освободен преди 10 месеца и от февруари начело на отделението е д-р Стоян Папочиев. По същото време бе назначен нов началник и на гастроентерология, където конкурс бе проведен през юли и спечелен от д-р Румен Цацов.
Преди три години ръководният пост с тригодишен мандат на управление бе спечелен в неврология от д-р Красимир Стойчев, а след освобождаването му постът бе зает от д-р Спаска Георгиева.
С нови началници са и спешно отделение, където управлението пое от лятото д-р Александър Вакашински, и акушеро-гинекология – д-р Румяна Костадинова. Ръководната длъжност в отделението, което е с два сектора – родилен и гинекология, за три година бе заета от старши ординатора д-р Лидия Калоянова, за кратко начело на отделението бе и акушер-гинекологът д-р Здравко Карагогов.
На предходния конкурс през 2014 година се явиха дългогодишният началник на инфекциозно отделение д-р Людмила Гайдарска, която тогава заедно с колегата ѝ, завеждащ на реанимация - д-р Любомир Димитров, бяха класирани на второ място от изпитната комисия, но веднага след смяната на борда на директорите през февруари 2015 г. отново бяха възстановени на ръководните длъжности до провеждане на конкурс.
Временно, до провеждане на конкурс, е и началникът на вътрешно отделение д-р Чавдар Михайлов.

„Конкурсът е обявен за 14 отделения – хирургия, урология, реанимация, вътрешно отделение, очно, кардиология, детско, образна диагностика и други, изборът е съобразен с медицинските стандарти и с критериите за лечебни заведения. При част от отделенията ръководната длъжност е с изтекъл тригодишен мандат, при други постът е заеман до провеждане на конкурс. Процедурата е сложна, затова се осъществява поетапно, предстои обявяване на конкурси и за другите. Има отделения, в които няма кандидати за поста, и поради това не е обявен конкурс”, поясни д-р Огнян Митев, директорът на МБАЛ – Благоевград.

Болничният директор уточни, че кандидатите могат да подават документи до средата на декември, те трябва да отговарят на изискванията за не по-малко от пет години трудов стаж след придобиване на специалността за съответното отделение. Конкурсът ще се проведе на два етапа – писмена разработка за развитие на отделение/лаборатория и устно събеседване.

Д-р Митев поясни още, че спешно отделение е разкрито преди 10 години като структура към болницата и до момента няма провеждан конкурс. Началникът д-р Александър Вакашински е високоспециализиран кадър, има две придобити специалности – по анестезиология и спешна медицина.

През октомври беше обявен и конкурс за старша сестра на гастроентерология, крайният срок изтече, но няма подадени документи от желаеща медицинска сестра за поста.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари болници

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Превалявания от сняг

-1°C

София

Превалявания от сняг

Влажност: 90%

Вятър: 17.70 km/h

 • Превалявания от сняг
  25 Фев 2018 0°C -1°C
 • Сняг
  26 Фев 2018 -1°C -7°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»