Вход

ЕМА отива в Амстердам, София отпадна при първо гласуване (видео)

EMAС гласуване на Съвета на Европейския съюз беше взето решение в коя европейска столица ще бъде новото седалище на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА). Гласуването премина през три кръга, като София, която също бе кандидат за домакинство, отпадна заедно с повечето от останалите кандидати при първото гласуване, информират от БНТ. Следващото седалище на агенцията по лекарствата ще бъде Амстердам.
След като София отпадна в първия кръг, на втория тур се състезаваха Милано, Амстердам и Копенхаген.Столицата на Дания също отпадна, а крайният резултат в третия кръг е завършил с реми и накрая печелившият е бил определен с жребий.

Общо 19 града бяха предложили да приемат Европейската Агенция по лекарствата и нейните близо 900 служители, натоварени със задачата да оценяват и проверяват лекарствените изделия.
В надпреварата за Европейски банков орган се състезаваха осем града, като фаворити бяха Франкфурт, Париж и Люксембург. В крайна сметка френската столица спечели надпреварата.
Двете агенции се намират в Лондон, но се налага да бъдат преместени заради излизането на Великобритания от ЕС.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекарства ЕС ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»