Вход

Прокурист влиза в болницата в Дупница

болницаВ общинската болница в Дупница, чиито задължения възлизат на около 2 милиона лева, ще бъде назначен прокурист. До тази мярка за предотвратяване на фалит на здравното заведение са стигнали на председателски съвет в общината, информират от БНР. Председателят на Общинския съвет Емил Гущеров заяви, че докладната ще бъде гласувана на 24 ноември.
Представители на партии и групи в Общинския съвет са решили прокуристът да наблюдава дейността на досегашния и.д. управител доц. Димитър Недин и да подписва всички документи и плащания наравно с него.

Почти няма заседание на съветниците, на което да не стават бурни дебати по избора на нов управител. Конкурсът беше отложен за догодина след като на два пъти доц. Недин не събра минималния бал, за да заеме поста като титуляр. Повод за скандали са и информациите за незаконно изплащане на извънреден труд на ръководството, използване на базата на болницата за частни клинични изследвания на частен медицински център, незаконно отдаване на места за кафе-автомати без проведени процедури, както и укриване на документи и информация от общинското ръководство.
Болницата оцелява благодарение на банков кредит от 1 милион лева, по който гарант е общината.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като болници

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»